IKLAN

Cara Nak Buat Kek Batik Milo Lembut

Pasti ada yang bertanya resepi kek batik dan cara nak buat macamana supaya jadi lembut rangup dan gebu. Seorang pengguna laman sosial Facebook berkongsi step by step cara-cara buat kek batik lembut guna biskut marie dengan mudah.


Cara Membuat Kek Batik Milo Lembut Malaysia Resep Masakan Indonesia

Barulah menjadi kek batik yang premium.

. Cara penyediaan lapisan batik. Berikut adalah bahan-bahan yang diperlukan untuk membuat kek batik. Pasti mereka suka dnegan rasa manis dan lembut kek batik Milo yang anda sediakan.

200 gram biskut marie dipatah2 125 gram mentega. Hancurkan biskut Marie 540g menjadi kepingan kecil. Kek batik merupakan sejenis kek pencuci mulut yang tidak perlu dibakar.

1Biskut Marie tak kisah mana-mana jenama. Cucur Udang Lembut Gebu. Antara bahan-bahan yang digunakan untuk membuat kek yang popular ini.

Kek ini dibuat dengan mencampurkan biskut Marie yang dihancurkan dan digabungkan dengan sos coklat atau kastard cair yang dibuat dengan telur mentega atau marjerin susu pekat Milo dan serbuk coklat. Resepi Kek Batik Melting versi Biskut Lembut macam kek. Anda perlu cairkan buttercup terlebih dahulu sama ada dalam periuk atau kuali yang panas.

Walaubagaimanapun nak buat kek batik ni antara makanan yang paling mudah nak buat untuk kategori dessert atau kek. 2 biji telur gred A. 600g biskut Marie patahkan 200g butter 1 cawan milo 1 cawan susu pekat 12 cawan serbuk koko 12 cawan air masak 2 biji telur.

Terpaksa tolak sbb byk lagi makanan lain nak buat. Jika nak hasil kek batik cantik biskut lembut macam kek dan rasa mewah coklat boleh ikut resipi dan juga tip dikongsi oleh peniaga kek batik Tuan. Tengok pun dah terliur.

Kek ini biasanya dihidangkan semasa musim perayaan seperti Aidilfitri. Resepi Kek Batik Lembut Lembut Macam Kek Kek Batik merupakan juadah pemanis mulut yang amat popular di Malaysia. Selain daripada kuantiti bahan yang digunakan memainkan pernana penting juga.

Cara-cara membuat kek batik 1. Di dalam kuali yang besar panaskan butter pada api kecil hingga cairBila cair tambahkan susu pekat dan kacau sebati. Setiap orang mempunyai idea sendiri dan pembikinan kek batik lembut ini juga mudah sangat dan anda boleh olahkan mengikut resepi sendiri.

Kek Jantung Pisang Goreng Guna Kuali Pun Menjadi Elok. 200gm serbuk milo. Sedia Setengah cawan.

Masukkan telur dan kacau sehingga semua sebati dengan adunan kek batik. Tapi nak sedap pilih seperti dalam pic ni jenama Morris. 3Sementara adunan tersebut sejuk anda boleh buat.

Anda pasti boleh buat sendiri di rumah kerana cara-caranya tak susah mana pun dan yang paling best sedap sangat. 600g biskut marie patah2kan 200g butter. Video cara saya potong dan sy angkat kek dari loyang ada di fb saya.

Resepi kek batik ini hanya memerlukan 4 bahan yang ringkas termasuklah serbuk Milo mudah untuk dihidangkan pada bila-bila masa. Tambah air dan biarkan sekata. Dnegan menggunakan 4 bahan sahaja dah boleh jadi kek batik yang super sedap.

Matikan api masukkan milo serbuk koko dan telur. Ada juga guna cheese atau marjerin seperti Planta dan dimasak dalam kuali saja. 80g serbuk milo 2 biji telur gred A kalau telur gred B letak 3 biji kalau gred C pecahkan je 4 biji 1 sudu teh esen vanila.

Percaya atau tidak anda boleh cuba menghasilkannya sendiri di rumah hanya dengan 4 bahan dan anda tak perlu bersusah payah membelinya di kedai lagi. Bahan Kek Batik. Bahan-bahan Kek batik biskut marie.

Masukkan perlahan-lahan serbuk milo dan serbuk koko kerana ia mudah untuk berketul. Kemudian apabila butter separa cair. Masukkan pula milo dan serbuk kokoGunakan jenama Van Houten jika anda.

2 sudu besar serbuk koko. 1 sudu teh esen vanilla. Kalau anda rajin anda boleh susunkan biskut mengikut lapisan demi lapisan iaitu selapis biskut selapis lagi coklat dan ulang sehingga semua bahan habis.

Bahan kek batik 600g bskt marie patah2kan 200g butter 1 cawan milo 1 cawan susu. Bukan itu saja lembut dan tak keras. 14 kg biskut marie yang berwarna coklat.

Jom kita tengok bahan-bahan membuat kek batik lembut special ni. Begini Resipi Cara Buatnya. 4 Bahan Bahan Resepi Mini Kek Batik Milo.

Ok ni resepi sekali lagi saya share mana yang baru nak buat or terlepas post sebelum ni. Cara pembuatannya tidaklah susah walaubagaimanapun ianya perlulah dihasilkan dengan cermat. Masukkan 200 gram.

Sedia Secawan Milo. Nak tahu cara membuat kek batik lembut tak lemau dan keras kematu boleh cuba resipi dan cara yang dikongsikan oleh Seroja Irdina ini. Korang mesti teruja dengan nikmat Kek batik indulgence ni.

12 cawan air masak. Rasanya penuh dengan coklat dicampur pula rasa lemak daripada biskut pastinya menimbulkan kombinasi yang amat menarik untuk dimakan. 2Untuk tips elakkan bahan adunan hangit guna api kecil sahaja dan non stick pan ya.

12 cawan susu pekat manis. Nak dapatkan hasil yang cantik pula ada tipnyaBayangkan makan sambil pejam mata tanda sungguh nikmat. Panaskan butter dengan api yang perlahan hingga cair masukkan susu pekat manis dan kacau hingga sebati.

12 cawan serbuk koko. Simpan dalam peti sejuk selama 1 jam sebelum dikeluarkan dan dipotong. Bahan A Resepi Kek Batik Lembut.

Nak makan pulak rasa sayang. Sebenarnya mungkin ramai tak tahu bahawa cara membuat Mini Kek Batik Milo ini tidak begitu sukar. Follow langkah yang dikongsi oleh Ariana Sofia Ahmad pasti hasilnya buat korang puas hati.

Cara Buat Kek Batik Melting Biskut Lembut Macam Kek. Semasa membuat kek ini anda boleh menghancurkan biskut menjadi beberapa bahagian atau membiarkannya keseluruhan dan menyusunnya dengan baik. Cara Buat Resipi Kek Batik Sukatan Cawan.

Cara Penyediaan Kek Batik Melting Lembut. 1 cawan susu pekat. Banyak versi yang muncul untuk buat kek batik tapi yang ini memang sesuai untuk mereka yang gemarkan kek kurang manis.


Kek Batik 3 Bahan Pasti Jadi Youtube


Pin On Resepi Biskut


Cara Buat Kek Batik Milo Yang Senang 4 Bahan Je Youtube


Pin On Cooking

0 Response to "Cara Nak Buat Kek Batik Milo Lembut"

Post a Comment

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel